web stats
Nina af Enehjelm

Nina af Enehjelm

Kesäkuu 2010

KESÄSKUU 2010

Sunnuntaina 27.6

Olen muuttanut Etelä-Pohjanmaalle ja samalla toteuttanut pitkään mielessäni olleen haaveen: ravintolan ja hostellin pidon maaseudulla.
Vedän Ilmajoen Kestikartanoa ja hostellia ja olen nauttinut jokaisesta minuutista, vaikkakin ensimmäiset viikot ovat, tottakai, olleet työläitä.
Astuessani ensimmäistä kertaa Kestikartanoon ajatuksenani mahdollisesti vuokrata tämä, tunne oli heti kuin olisin kotiin tullut.
Tämä se on! Täällä tulen viihtymään ja täällä saan vieraatkin viihtymään!
Ilmajoen Kestikartano on kaunis ja täällä vallitsee hyvä ilmapiiri. Mainitsinkin paikallislehden haastattelussa, että meillä ollaan epämuodollisia mutta käyttäydytään kauniisti.

Ilmajoki on vanha, perinteikäs eteläpohjalainen pitäjä. Täältä oli kotoisin itse Jaakko Ilkka.
Kestikartanon takapihalla on leveä nurmikko, jonka takaa virtaa Kyröjoki.
Suoraan vastapäätä on Ilmajoen Musiikkijuhlien ooppera-areena, jossa viime viikolla kantaesitettiin Ilkka Kuusiston säveltämän Taipalejoen. Libreton on kirjoittanut Panu Rajala. Puuhastellessani puutarhassa minulla oli ilo kuunnella oopperan harjoituksia. Ikävä kyllä en ehtinyt nähdä ooppera-esitystä virallisesti katsomolta koska kartanolla oli niin paljon kiireitä. Ooppera esitetään jälleen ensi kesänä ja silloin yritän olla paikalla.
Eräs ravintolavieras kertoi olleensa tyttönä oopperan apujoukoissa. Sinä kesänä Edvin Laine oli ohjannut Ilkka Jaakko-oopperaa.

Ilmajoen Kestikartano tunnettiin aiemmin nimellä Jussin Kestikartano.
Erittäin monella onkin hyviä muistoja Jussi ja Maija Ahon vetämästä ravintolasta. Pitopöytä oli aina ollut täynnä herkkuja, ja ruokaa oli runsaasti.
Minunkin tavoitteena on saada pitopöytä notkumaan herkullisista kotiruuista. Panostaan nimenomaan perinteisiin kotiruokiin, jotka valmistetaan perinteisin menoin. Kaikki valmistetaan omassa kartanokeittiössämme, aina leivästä ja kakuista alkaen. En tule tarjoamaan pieniä taideteoksia lautasen pohjalla vaan jokainen saa syödä kylläkseen. Kestikartanoon tullessaan saa olla iso nälkä!
Sunnuntailounaalla on aina tarjolla naudan sisäfilettä. Sekä tietysti perinteiset laatikot ja runsas salaattipöytä.