web stats
Nina af Enehjelm

Nina af Enehjelm

Kesäkuu 2011

KESÄKUU 2011

Keskiviikkona 29.6

Kuvia Ilmajoelta! : )

helena.jpg          Salu, Helena ja kakku.jpgHelena, Salu ja kakkku.Reeta.jpg.3062011_110141_0.jpg
Kökkäporukka.jpg
Jasu, Matsku ja traktori.jpg
Heppaa naurattaa.jpgVanha Loukasmäki.jpgVanha Loukasmäki, interiööri.jpgLuoman Elli, Nevaperän Riina, Helena , Matsku ja Alina.jpg
Kuvat yllä: Reeta keittiössä, Jasu ja Reeta terassilla.
Ilmajoen mainio "kökkäporukkaa".
Jasu, Matsku ja traktori.
Heppaa naurattaa.
Vanha Loukasmäki, päärakennus.
Vanha Loukasmäen päärakennuksen interiööriä. Tutustuminen ryijyriiheen, henkilöt kuvassa ovat Luoman Elli, Nevaperän Riina, Paavolan Helena, Matsku ja Alina.

_______________________________________________________________
Sunnuntaina 26.6

Olo on väsynyt mutta tyytyväinen.
Takana ovat hektiset kesäkuun viikot. On ollut hääjuhlaa, Ilmajoen Musiikkijuhlaa ja jälleen hääjuhlaa.
Apuna minulla on ollut ennen kaikkea Matsku, Jasu, Helena ja Reeta. Sekä Kirsi, Ulla ja Janette. Ja tottakai Salu!
Tapahtumaa ja tehtävää on niin paljon, ettei ole ollut tilaa kirjoittaa. Nyt on.
Helena ja Jasu ovat saunassa, Reeta lepää terassilla, Matsku palasi juuri laulutunnilta ja hioo nyt omia kappaleitaan tietokoneensa ääressa.
Musiikkijuhlien myötä Ilmajoelle saapui myös Juha Kotilainen, jota on aina yhtä mukava tavata. Ooppera Taipaleenjoki, jossa Juha esittää Yrjö Jylhää on musiikkijuhlien tarjonnassa vielä ensi vuonna. Sen jälkeen ohjelmistoon tulee Urho Kekkosesta kertova ooppera, jonka säveltää Uljas Pulkkis. Säveltäjä yöpyi pari viikkoa sitten hostellissamme ja kertoi hankkeesta, joka uutisoitiin vasta viikkoa myöhemmin. Musiikkijuhlien aikana Ilmajoella näkee paljon tuttuja kasvoja. Näyttelijä Katariina Kaituetta en ollut aikaisemmin tavannut, mutta hän vaikutti heti ensi näkemältä todella miellyttävältä ihmiseltä.
Hostellin ja ravintolamme vieraina on ollut mitä erilaisimpia ihmisiä. Eläkeläisseuroja, nuorisoseuroja, diplomaatteja, yrittäjiä, taiteen rakastajia...
Uusiin ihmisiin on aina yhtä kiinnostavaa tutustua. Tenorilaulaja Mika Nisula, joka voitti Timo Mustakallio-laulukilpailun, on ollut erittäin mielekäs tuttavuus. Hän on antanut Matskulle laulutunteja, ja Matsku on haltioissaan. Hän on pitänyt aiempiakin laulunopettajiaan hyvinä, mutta nyt homma toimii aivan uudella tasolla.

Elämä täällä Ilmajoen kestikartanossa on ollut ainutlaatuinen kokemus, mutta samalla on myönnettävä, että yksin on liian raskasta olla vastuussa näinkin isosta tilasta. Oppia on tullut enemmän kuin mikään oppilaitos voisi vuodessa opettaa.
Juhannushäiden jälkeen istuin iltaa ensimmäistä kertaa vuoteen ystävien kanssa. Valvottiin terassilla, juteltiin vilkkaasti, kuunneltiin musiikkia ja ihailtiin luonnon kauneutta ja aurinkoa, joka näkyi horisontissa vielä keskiyön aikaan. Sitten alkoi yhtäkkiä rankkasade. Matsku ja Reeta juoksivat tanssimaan nurmikolle.
Aamulla heräsin ensimmäisenä. Keitin kahvit ja nautin Jasun ja minun leipomasta leivästä. Kuuntelin netin kautta uutiset, kuten joka aamuna on tapana. Huomenna on arki ja tehtävälista on pitkä. Molemmat rakennukset, ravintola ja hostelli, on siivottava tiptopkuntoon ensi viikonlopun häitä varten. Ja sunnuntaina tulee 30 ihmistä päivälliselle.
Ja sitä seuraavan viikonloppuna on kahdet häät.
Ei käy aika pitkäksi täällä Ilmajoella ; )