web stats
Nina af Enehjelm

Nina af Enehjelm

Maaliskuu 2013

MAALISKUU 2013

Vintagekuvia
Paikka on Röylän kylä Pohjois-Espoossa, jossa asuimme aika monta vuotta sitten. Meneillään Juhannusjuhlat.
Minua harmitti, että Tapanilla oli aina juhannuskeikka. Ei auttanut muu kuin järjestää juhlia ilman häntä :(
Mutta hauskaa oli silti !

"Juo pohjaan, juo pohjaan".png

Anja ja Timo tanssivat.png

Anja ja Timo Tyrväinen kansantansseissa

31513_62545_0.jpg

Olin kutsunut kansantanssiryhmän opettamaan meille tansseja.

Tanssin pyörteissä.png

Nurmikolle rakennettiin tanssilava.2722013_21723_2.jpg

10. 3

        Hänestä puhuttiin Uukuniemen ukkona.
        Sain kuulla, että säryistä, kivuista ja erilaisista vaivoista kärsivät ihmiset jonottivat päästäkseen hänen käsittelyynsä. Hänellä oli vastaanotto omassa kodissaan, Uukuniemessä sijaitsevassa pienehkössä puumökissä.
        Uukuniemen ukko oli entinen sekatyömies, joka 45-vuotiaana havahtui, että hänellä on käsillä parantamisen taito. Tieto tästä kyvystä oli tullut hänelle uneen. Uni oli tuntunut niin todelta, että ukko päätti kokeilla, pitikö unen sanoma todellakin paikkansa. Hän kutsui kotiinsa tuttavansa, kotkalaisen kirvesmiehen, joka vuosikausia oli pystynyt kävelemään vain kipulääkkeiden ja kainalosauvojen avulla. Ukko käsitteli kovista säryistä kärsivää tuttavaansa herkillä sormillaan samoin tavoin kuin hän oli tehnyt unessaan.
        Ja kas kumma. Kivut poistuivat miehestä, joka siitä hetkestä lähtien käveli ilman kainalosauvoja.
Kirvesmies oli niin ihmeissään tervehtymisestään, että hän kertoi siitä muille. Jo seuraavana päivänä ukon oven takana seisoi kolme uutta potilasta, jotka toivoivat samanlaista parantumista.
Ja kun hekin saivat kokea kivujen poistumisen, he kertoivat hämmästyneille tuttavilleen Uukuniemen ukosta, joka muutamalla painalluksella poisti vuosia kestäneet säryt.                                                                        *


        Kuulin ensimmäistä kertaa Uukuniemen ukosta eräältä Lieksalta kotoisin olevalta hierojalta. Tämä hieroja on myös kiinnostava kaveri, mutta kerrottakoon hänen tarinansa toinen kerta. Siitä on jo monta vuotta kun ehdotin Tapanille käyntiä Uukuniemen ukon luona. Tapanilla on ollut kipuja ja kramppeja kropassaan niin kauan kuin olen hänet tuntenut. Niistä pääsee eroon hieronnalla ja venytyksillä - ennen kaikkea juuri hieronnalla- mutta raskas ammatti ja jatkuva autossa istuminen tuovat kivuliaat lihasjännitykset takaisin aina uudelleen. Mutta voi sitä helpotuksen tunnetta kun edes väliaikaisesti pääsee irti siitä pirullisesta jomotuksesta!
        
        Tapani vaikuttui käynnistään Aulis Nousiaisen luona.
        - On se ihme ukko ! Sai kivut pois muutamalla painalluksella. Oli kieltämättä käsittämätön kokemus, Tapani kertoi jälkeenpäin.
        Sanotaan, että suutarin lapsilla ei ole ehjiä kenkiä.
        Nousiainen oli sen sortin suutari, ettei hän ole välittänyt hoitaa omaa terveyttään.
        - Hänellä oli koko ajan Nortti suussa ja koko mökissä oli sankka tupakansavu, Tapani kertoi hieman huvittuneena. Mukana oli myös huoli. Miten käy kansanparantajan oman terveyden ? Miten kauan hän jaksaa auttaa muita kun ei ollenkaan pidä huolta omasta kunnostaan ?
        Meni muutama vuosi ja sain kuulla Aulis Nousiaisen muuttaneen Uukuniemestä Imatralle.
Tapani kävi hoidattamassa itsensä kuntoon Nousiaisen luona Imatrallakin.
Jälleen meni muutama vuosi.
Sanoin Tapanille, että haluan mennä tapaamaan Aulis Nousiaista. - Siinä tapauksessa tulen mielelläni mukaan, Tapani sanoi.
Ja niin kävimme viikonloppuna Imatralla. Kävimme kahtena peräkkäisenä päivänä Nousiaisen luona, sekä perjantaina että lauantaina.
Aulis Nousiainen oli jännä ukko. Hän todellakin poisti viheliäät niskakipuni, joista olin kärsinyt useita viikkoja. Samalla teki pahaa nähdä, miten paljon kipuja miehellä itsellään oli. Mistä löytyisi parantaja, joka pystyisi auttamaan kansanparantajaa ?
Videofilmasin käyntimme Aulis Nousiaisen luona. Katsoja saattaa ihmetellä miksi hän jutellessaan koko ajan hieroo sormenpäitään toisiinsa. Hän sanoo, että niitä kutittaa. Ne on ne sormenpäät, joilla hän löytää kipupisteet muista ihmisistä. Hänen sormenpäissään on toinenkin erikoinen ominaisuus: seitsemästä sormesta puuttu nivel ja sormenpääluu. Ne ovat kauttaaltaan pehmeät.


Muun muassa tämä videotallennus tulee olemaan nähtävissä pian aukaisemallani nettisivustolla.